MØTEROMMET  (15 min.)

Møterommet er et formekspriment i grenseland mellom teater og dokumentar. Filmen skildrer et kafkesk møte på en psykiatrisk avdeling. Helsevesenet som i utgangspunktet skal hjelpe mor og sønn, gjør vondt verre. Manus er basert på dokumentarisk materiale, men spilt inn med skuespillere. Historien er basert på regissørens egne erfaringer med en bror som lever med en schizofreni diagnose.

Priser

* Hederlig omtale, Nordic Docs
* Timeglasset, Dramatikerforbundets manuspris
* Høstutstillingen 2017
* 2.nd Jury Prize, Look&Roll, Switzerland

 

Trailer


Juryuttalelse Kortfilmfestivalen i Grimstad

Timeglassprisen går i år til en film hvor manus skinner gjennom som et komplisert stykke arbeid. Filmen klarer på en mesterlig måte å beskrive en situasjon og en historie som vi vet er fiksjon, men som føles ut som virkeligheten. Det er ikke lett å få til. Filmen har en tydelig historie som hjelper oss å forstå frustrasjonen og maktesløsheten menneskene i filmen føler. Det er en historie som berører oss mens vi ser, og som sitter igjen etter man har sett den. Filmen viser en side av byråkrati inne helse og psykiatri som det er umulig å vende ryggen mot. Hvordan mødre, fedre, søsken og annen familie ofte må sette livet sitt på pause for hjelpe den syke, da systemet ikke evner å ta vare på dem. Årets vinner en en viktig film, som gjennom sitt manus nettopp får frem denne viktigheten. Årets vinner av Dramatikerforbundets manuspris, Timeglasset, er Møterommet skrevet av Einar Sverdrup og regissør Ellen Ugelstad. 

Juryuttalelse Nordic Docs Hederlig omtale

Her har vi å gjøre med et uhyre velspilt docudrama i utrolig konsis innpakning. Vi møter en ung gutt med en diagnose i psykiatrien. Brorparten av filmen foregår gjennom et byråkratisk, kafkaeskt møte der Kjetils funksjonsevne og mulighet for utskrivning diskuteres. Det går fra kaldt til lunkent og tilbake igjen. Docudramaet er så realistisk at mange seere vil tro at det de opplever er fra virkeligheten. Replikkene her sitter så det gjør vondt, og skuespillerne presterer enormt. Regien er stram og kaldblodig, sjangerleken er effektiv. Denne filmen viser hvordan nøkterne, kreative fiksjoner skremmende godt kan erstatte vår dokumentariske filmerfaring, og dermed redusere avstanden mellom den såkalte virkeligheten, og den andre, eller skal vi si: de andre virkelighetene, hvis de fins.

Utalelse Nordic Docs

“Filmen Møterommet gir publikum et unikt innblikk i psykiatrien, en arena lukket for de fleste og i tillegg beskyttet av strenge taushetsregler. Filmen er basert på regissørens egne erfaringer med en bror som lever med schizofreni, og regissøren formidler historien gjennom en delvis dokumentarisk, delvis iscenesatt form som gir publikum et innblikk i en sann historie som dokumenterer psykiatriens mange dilemmaer. Filmen forteller en viktig historie på en annerledes måte, sier Paul Renee Roestad, Festivalsjef for Nordic Docs.”


 

Visninger

LOOK AND ROLL FILM FESTIVAL,
Basel, Switzerland -  September, 2018

STAVANGER KINO, SCHIZOPHRENI DAGENE
Stavanger, Norway - 11. November, 2017

AMIFF - Arctic Moving Image Film Festival
Harstad, Norway - 2017

HØSTUTSTILLINGEN 2017
Oslo, Norway - 15. september til 15. oktober, 2017

Filmprogram Kunstnernes Hus Kino
Oslo, Norway - 15, 16, 23, 24, 30. september og 1. oktober, 2017
1. oktober, egen visning av Møterommet kl. 13, Samtale med Ellen Ugelstad etter visning

CINEMATEKET NORSK KORT

ØYAKINO
Ringen Kino, Oslo, Norway - Lørdag 5. august, 2017

NETTKINO 17.juli - 1. August, 2017

KORTFILMFESTIVALEN I GRIMSTAD
16. og 17. Juni 2017

NORDIC DOCS
Fredrikstad, Norway: 12. mai, 2017


Stab

Regi: Ellen Ugelstad
Manus: Einar Sverdrup,
Ellen Ugelstad
Foto: Audun Magnæs
Klipp: Kirsti Marie Hougen
Produsent: Twentyone Pictures

Skuespillere

Edvin Anstendsrud
Trine Wiggen
Stig Frode Henriksen
Christina Ørbekk Nikolaisen
Hilde Olaussen
Marianne Mørk Larsen
Toni Usman

Støttet av

NFI Lab
Billedkunstnernes Vederlagsfond
Fritt Ord

 
BEGGE.jpg

Poster Art

Møterommet_plakat_til trykk.jpg
Møterommet_plakat_til trykk4.jpg
Møterommet_plakat_til trykk3.jpg