Følg med på hva som skjer:


OM FILMSKAPEREN

Ellen Ugelstad er filmskaper utdannet ved Academy of Art, San Francisco, California, hvor hun studerte og jobbet i syv år. Gjennom sine dokumentariske undersøkelser går hun i dybden i dualiteter som normalitet og galskap, makt og avmakt, syk og frisk.

Dokumentarfilmen, Indian Summer, er et eksempel på dette. Filmen hadde premiere under EURODOK og ble deretter nominert til International Young Talent Award under Dok Leipzig og Nordic Dox Award under CPH:DOX. I 2012 ble filmen nominert til Gullruten for beste regi og beste dokumentar. Filmen, inkludert sin brors tegninger og foto, ble vist som installasjon på Høstutstillingen 2012.

De siste årene har hun beveget seg mot hybride og sjangeroverskridende formater; feks. kortfilmen «Møterommet» som er spilt inn på en teaterscene. Filmen var en forløper til. Making Sense Together og hadde premiere i 2017 og vant Timeglasset under kortfilmfestivalen i Grimstad og fikk hederlig omtale under Nordic Docs.

OM TWENTYONE PICTURES

Twentyone PIctures produserer og uttrykker seg gjennom film og formidling. Selskapet knytter til seg samarbeidspartnere på prosjektbasis.